De ce să înființezi un SRL în Timișoara

Antreprenorii au posibilitatea de a alege dintr-o varietate de tipuri de entități legale pentru a-și deschide o afacere, iar una dintre cele mai populare este SRL-ul (societate comercială cu răspundere limitată).

În general, procesul de deschidere a unei firme este unul simplu și rapid, dar pentru a avea certitudinea că nu sunt omise aspecte importante, care pot întârzia finalizarea acestui proiect, antreprenorii pot solicită consilierea unei firme specializate în înființare firma în Timișoara. În aceste fel activitatea poate începe într-un timp cât mai scurt.

De ce ar trebui ales un SRL?

De ce SRL? O altă varianta populară în rândul antreprenorilor este și PFA-ul, numai că pentru cei care își doresc dezvoltarea unui business cu mai multe obiecte de activitate, SRL-ul este cea mai potrivită formă de antreprenoriat. PFA-ul se adresează, în special, liberilor profesioniști.

Un alt motiv pentru care SRL-ul este potrivită că formă de activitate de business este faptul că nu este obligatorie prezența mai multor asociați, ci este suficient un singur asociat unic. Acest lucru dovedește o mare flexibilitate a acestei forme de organizare juridică.

În plus, de activitatea afacerii se poate ocupă atât asociatul, cât și un angajat pe postul de administrator, acesta fiind reprezentantul legal al companiei.

Care sunt avantajele și dezavantajele unui SRL

Care sunt avantajele și dezavantajele unui SRL?

Unul dintre cele mai importante avantaje este faptul că, în prezent, există posibilitatea de înființare firma online, astfel că antreprenorul nu va mai fi nevoit să facă drumurile către ONRC, iar dacă dosarul este complet, atunci întregul proces se poate finaliza în numai 2-3 zile.

Conform specificului acestei forme de organizare juridică, asociații și administratorii unui SRL au răspundere limitată, având chiar posibilitatea de a participa cu proiecte pentru obținerea de finanțare din fonduri de stat sau europene.

Un alt avantaj important este și faptul că o astfel de firma poate plăti un impozit pe venit cuprins între 1 și 3%. Pentru acest lucru este necesar să îndeplinească anumite criterii referitoare la numărul de angajați și limita maximă în ceea ce privește veniturile (sub 100.000 de euro).

În ceea ce privește dezavantajele, acestea pot fi considerate costurile pentru înființarea firmei, care sunt mai ridicate decât în cazul unui PFA. De notat, că dacă până recent existența unui capital social pentru a se putea deschide un SRL era obligatorie, fiind de 200 de lei, prin Legea nr 223/20122 a fost eliminată această limita.

Punând în balanță toate aceste aspecte, se poate lua cea mai bună decizie, potrivită tipului de activitate desfășurat.

Lasă un răspuns